П`ятниця, 29.03.2024, 00:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Волошківська гімназія Колодяжненської сільської ради

Меню сайту

Головна » 2018 » Травень » 20 » "Веселі старти"
18:11
"Веселі старти"

Спортивне свято – це свято здоров’я. Ми вважаємо, що кожен, хто сьогодні був учасником або вболівальником, отримав заряд бадьорості й зміцнив своє здоров’я. Результати змагань свідчать про те, що всі діти дружать з фізкультурою та спортом. Тому ми бажаємо всім здоров’я та добра! 

Завдання: 
1) поглиблювати знання, уміння та навички, що отримані учнями на уроках фізичної культури;
2) сприяти зміцненню здоров’я учнів;
3) залучати учнів до рухової діяльності за допомогою рухливих ігор і естафет;
4) виховувати організованість, дисциплінованість і витримку.
Місце проведення: спортивна зала.
Інвентар: свисток; стійки; баскетбольні та набивні м’ячі; одноразові стаканчики; гімнастичні палиці; обручі; мішки; кубики.
Умови проведення:
У змаганнях беруть участь команди учнів 3-4 класів у складі 10 хлопчиків і 10 дівчаток.

ХІД ЗАХОДУ
Під звуки спортивного маршу команди заходять до спортивної зали та займають свої місця. Колону кожного класу очолює капітан.
Ведучий (учитель фізичної культури). Добрий день, дорогі учасники та гості! Сьогодні ми зібралися в цій залі на спортивні змагання «Веселі старти». Змагатимуться учні 3-х класів, які продемонструють нам свою силу, спритність, винахідливість і кмітливість. А ми завзято вболіватимемо та аплодуватимемо.
Представлення членів журі.

1. «ПРЕДСТАВЛЕННЯ КОМАНД»
Кожна команда має продемонструвати глядачам свою назву та девіз і виконати пісню.
2. ЕСТАФЕТА «ФУТБОЛІСТИ»
Ведення футбольних м’ячів за допомогою гімнастичних палиць із обведенням кеглів.
3. ПЕРЕДАЧА ЕСТАФЕТНОЇ ПАЛИЧКИ
Кожен учасник з естафетною паличкою в руках оббігає стійку та повертається назад, передаючи паличку наступному учасникові.
4. ВЕДЕННЯ  М’ЯЧА В ОБРУЧІ
Хлопчик в обручі веде набивний м’яч гімнастичною палицею, а дівчина тримає обруч. Коли вони оббіжать стійку, тоді міняються ролями.
5. ПРОЙТИ В ОБРУЧІ
Кожен учасник проходить в обручі, що закріплений вертикально навпроти кожного класу, із двома м’ячами в руках. Оббігши стійку, учасник повертається назад бігом.
6. РОЗКЛАДАННЯ ТА ЗБИРАННЯ КЕГЛІВ
Кожен учасник розкладає кеглі в обручі, що розташовані на підлозі, оббігає стійку, збирає їх і передає наступному учасникові.
7. ЕСТАФЕТА «САДЖАННЯ ТА ЗБИРАННЯ КАРТОПЛІ»
Перший учасник тримає відерце, у якому знаходяться 6 тенісних м’ячиків («картоплин»). Уздовж зали розкладені по 3 обручі («ямки») на кожну команду. За сигналом перший учасник біжить до «ямки», кладе туди 2 «картоплини» (так само в кожну ямку), оббігає позначку та повертається назад, передаючи відерце наступному учасникові. Другий учасник збирає «картоплю». Якщо м’ячик викотився з обруча або випав з відерця, його слід повернути. Перемагає команда, яка швидше впорається з завданням.
8. ЕСТАФЕТА «КЕНГУРУ»
 За сигналом перші гравці надягають мішок на ноги, стрибають до позначок і повертаються назад, знімають мішок, передаючи його наступному учасникові. Стрибати на обох ногах, тримаючи мішок руками.

9. ЕСТАФЕТА «ОББІЖИ КЕГЛІ»

Напроти кожної команди одна за одною розташовуються кеглі. За сигналом перший учасник оббігає кеглі «змійкою» і у той самий спосіб повертається назад, передаючи естафету наступному учасникові. За кожну збиту кеглю нараховується штрафне очко.
10. «ОДНОРАЗОВІ СТАКАНЧИКИ»
Кожна команда будує свою піраміду з одноразових стаканчиків. Учасники по черзі повинні добігти до позначки, тримаючи одноразовий стаканчик у руках, розташувавши його в піраміду й повернутися до місця, передаючи естафету наступному учасникові.
11. «ПАВУЧОК»
У положенні сидячи в упорі на руки та ноги («павучок») учасники по черзі повинні оббігти позначку та повернутися до своєї колони.
12. «ВЕДЕННЯ КУБИКА»
Учні проводять кубик гімнастичною палицею або ключкою, рухаючись «змійкою» між фішками.
13. «М’ЯЧ МІЖ ГРУДЬМИ»
Учні поєднуються у пари. Утримуючи м’яч грудьми й руки тримають за спиною, їм необхідно оббігти позначку та повернутися до своєї колони.
РУХЛИВА ГРА «СОВЕНЯТКО»
Учні рухаються майданчиком. За сигналом: «Ніч наступає, усе завмирає», ведучий («совенятко») виходить «на полювання». Він забирає до свого «будиночка» учнів, які рухаються. За сигналом «День наступає, усе оживає», «совенятко» йде в «будиночок» «їсти» свою «здобич». Перемагає той, хто зловить найбільше «здобичі».
14. ПАРАМИ В ОБРУЧІ.
Пара учасників біжить в обручі, оббігає стійку, повертається назад, передаючи обруч наступній парі.
15. ПРОЙТИ В ОБРУЧІ ЩО РУХАЄТЬСЯ
Один учасник котить обруч, другий – проходить у нього з м’ячем у руках, оббігаючи позаду того хто котить. Повертаючись назад, учасники міняються ролями.
16. «КИДОК ПІСЛЯ ПОДВІЙНОГО КРОКУ»
Кожна команда шикується на середній лінії праворуч від щита. За сигналом перший гравець веде м’яча та кидає його у кошик після подвійного кроку, потім підбирає м’яч і віддає його наступному гравцеві. Перемагає команда, яка першою влучить 10 разів. Гравцям не дозволяється вибігати без м’яча, бігати з м’ячем у руках.
17. КОНКУРС «ОДЯГНИ КАПІТАНА»
Інвентар: светри; чоботи; куртки; шапки; шарфи; рукавиці.
За сигналом ведучого перший учасник біжить до капітана, одягає на нього одну річ і повертається до команди, передаючи оплеском естафету наступному гравцеві. Перемагає команда, яка швидше та охайніше одягне свого капітана.
СПОРТИВНА ВІКТОРИНА
1. Який м’яч є найважчим? (Баскетбольний)
2. У якій грі користуються найменшим м’ячем? (У настільному тенісі)
3. Із якою періодичністю проводяться Олімпійські ігри? (Один раз на 4 роки)
4. Які 5 літніх і 5зимових видів спорту ви знаєте?
5. Якою є кількість гравців у волейболі, баскетболі, футболі? (Відповідно 6,5,11)
6. Якими видами спорту займаються Я. Клочкова, А. Тимощук, брати Клички? (Відповідно – плавання, футбол, бокс)
7. Який вигляд має емблема Олімпійських ігор? (П’ять переплетених кілець)
8. Яку ви можете назвати українську чотириразову олімпійську чемпіонку з плавання? (Яна Клочкова)
9. Які ви знаєте спортивні ігри? (Футбол, гандбол, баскетбол, регбі, волейбол, хокей, бокс, водне поло та інші)
Ведучий. Наші змагання завершилися. Вони довели, що всі діти дружать з фізичною культурою. Учасники змагань доклали чимало зусиль для командної перемоги.

Переглядів: 397 | Додав: trofcop | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz